Noul supermarket care rivalizează cu Lidl și Kaufland în România. A devenit preferatul românilor, unde se deschide al cincilea magazin

de: Apostol Stefan
05 08. 2024

Pentru românii care frecventează magazinele Lidl și Kaufland, vor avea ocazia să compare prețuirle celor doi retaileri cu cele ale unui lanț de magazine, deja existent în Capitală. Vorbim așadar de noul supermarket care rivalizează cu Lidl și Kaufland în România, și care a devenit preferatul românilor, așa că află unde se deschide al cincilea magazin.

„La Cocoș”, noul supermarket care rivalizează cu Lidl și Kaufland în România

Pentru românii care locuiesc București, în zona Vitan-Bârzești, sau pe străzile Neagoe Vodă sau Mărgelelor, sunt deja obișnuiți cu acest lanț de magazine.

Din datele statistice de la finalul lunii mai a.c., lanțul de magazine românești era prezent într-un top 10 al celor mai importanți retaileri. Fondat de antreprenorul romțn Iulian Nica, un om de afaceri din Ploiești, la finalul anului 2023 avea o creștere a cifrei de afaceri cu cel puțin 36%, iar acest procent era realizat de cele trei mari magazine existente în Ploiești și în București.

Principiul de funcționare este unul întâlnit deja pe piață, și anume prețul în funcție de cantitatea achiziționată, asta însemnând că „La Cocoș” are două sau chiar trei niveluri de  prețuri.

Conform datelor din piață, putem spune că lan țul românesc este noul supermarket care rivalizează cu Lidl și Kaufland în România.

Proprietarii au anunțat unde se deschide al cincilea magazin

Așa cum se preciza la finalul lunii mai a.c., retailerul a decis să-și mărească numărul de magazine. Un prim magazin era deschis la Brașov, în cadrul complexului comercial Brintex Discount Shoppung Center.

Dar, conform datelor, investițiile nu se opresc aici, astfel că proprietarii au anunțat unde se deschide al cincilea magazin. Este vorba de un nou centru comercial ce se va deschide la Pitești, în fosta locație a unui magazin popular în oraș, și anume magazinul PIC.

„La Cocoş va deschide al cincilea magazin în Piteşti, în fosta locaţie PIC.

Magazinul a fost achiziţionat cu ajutorul unui credit bancar acordat de OTP Bank, în valoare de 5 milioane de euro. Astfel, La Cocoş a alocat un buget de investiţii pentru 2024 în valoare de aproximativ 16 mil. euro pentru deschiderea celor două magazine noi, din care 5,5 milioane de euro pentru cel de-al patrulea hipermarket din Braşov.”, amnunță antreprenorul Iulian Nica.

Cinci unităţi noi în patru oraşe din România

Pe lângă deschiderea magazinului din Pitești, antreprenorul spune că are în vedere alte noi orașe, în care lanțul său se va extinde.

Un alt nou magazin, cel din Brașov, se întinde pe o suprafață totală de 10.000 de metri pătrați, și doar ținând cont de asta, „La Cocoș”, poate fi considerat noul supermarket care rivalizează cu Lidl și Kaufland în România

„Aceste investiţii fac parte din planul de dezvoltare care prevede extinderea reţelei cu cinci unităţi noi în patru oraşe din România, până la sfârşitul anului 2025!“, a dezvăluit antreprenorul Iulian Nica într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Rămâne de văzut dacă aceste noi locații vor avea același succes ca cele existente, și care vor fi investițiile ulterioare, în baza acestor noi demersuri de extindere a retailerului românesc.